Werkwijze

Psychotherapie is een bewezen effectieve behandelmethode voor mensen die last hebben van psychische stoornissen en problemen. De gesprekken tussen u en mij als uw therapeut staan hierbij centraal. Het doel van de behandeling is om uw klachten te verminderen en om u te leren beter met uw klachten om te gaan. Om dit te bereiken werken we zoveel mogelijk samen. Het proces kan best zwaar zijn en aanvoelen als hard werken.

Psychotherapie is volgens de vastgestelde richtlijnen de eerste keuze behandeling bij onder andere angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen, maar kan uiteraard ook ingezet worden als u klachten hebt van andere aard of wanneer u verschillende klachten tegelijkertijd ervaart. Het komt namelijk vaak voor dat mensen op meerdere levensgebieden klachten ervaren of dat u bijvoorbeeld zowel last hebt van angst- als van stemmingsproblemen.
Mede daarom is het zo belangrijk dat er een persoonlijk behandelplan wordt gemaakt, waarbij we samen kunnen overleggen welke klachten en problemen voorop staan en wat belangrijk voor u is tijdens de behandeling.

In de behandelingen maak ik onder andere gebruik van technieken uit de cliëntgerichte psychotherapie, cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapy (ACT) en inzichtgevende psychotherapie.

Therapy is also provided in English. 

Voor het invullen van vragenlijsten en online therapie wordt gebruik gemaakt van het platform Embloom. 

 

Aanmelding en intake

Op dit moment heeft Psychotherapie Jade een wachttijd van meer dan een jaar. Hou hier voor jezelf rekening mee als je je wil aanmelden in de praktijk. 

Als u overweegt om zich aan te melden voor een behandeling, dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen, of via de mail (zie Contact).
Wanneer u zich aanmeldt, vindt er altijd eerst een korte telefonische pré-intake plaats, zodat we samen in kunnen schatten of u bij mij op het goede adres bent en of ik u mogelijk verder kan helpen. Het is ook mogelijk om een kennismakingsgesprek te plannen, mocht u dit prettiger vinden dan een telefonische pré-intake. Een kennismakingsgesprek duurt maximaal 30 minuten en er zijn geen kosten aan verbonden.
Tijdens het intakegesprek in de praktijk dient u een verwijsbrief mee te nemen van uw huisarts waarop vermeldt staat dat u wordt verwezen voor specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ).

Na de intake bekijken we definitief of ik samen met u een behandelplan kan maken en of we samen aan de slag gaan, of dat u elders misschien beter op uw plek bent. Op het moment dat de intake afgerond is, wordt onmiddellijk overgegaan tot de behandeling, er is dus geen extra wachttijd tussen intake en de start van de behandeling.

De behandeling wordt zoveel mogelijk persoonlijk op u afgestemd en duurt zo kort als dat mogelijk is, maar ook zo lang als dat nodig is. Dit kan betekenen dat uw behandeling binnen enkele maanden wordt afgerond, maar het kan ook gebeuren dat u voor langere tijd of zelfs meerdere jaren in therapie komt. Dit hangt samen met uw klachten en hulpvraag.

 

Op dit moment heeft Psychotherapie Jade een wachttijd van meer dan een jaar. Hou hier voor jezelf rekening mee als je je wil aanmelden in de praktijk.